Je wil een superleuke website voor je groep? Maar je hebt geen kaas gegeten van html of php? En je hoort het in Keulen donderen als het gaat over css en programmeren? Geen nood, wij helpen je graag een handje. Want naast onze handige hosting, lanceren we vanaf nu, in samenwerking met Mediaraven vzw, ook Jeugdwerksites.

Samen met Mediaraven stelden we alles intussen helemaal op punt en sinds 4 januari kan je als groep nu ook intekenen op het project. Wie, wat, hoe, waar, wanneer? We vertellen het je graag.

Waarom een eigen website?

Omdat je ergens een plaats nodig hebt om al je informatie aan te bieden. Bijvoorbeeld de informatie over je leeftijdsgroepen, je activiteiten … Of je contactgegevens. En informatie aanbieden, daar zijn Facebook en Twitter niet goed in. Een eigen website geeft je de kans die informatie op jouw manier voor te stellen.

Waarom jeugdwerksites?

Veel groepen starten vol goede moed aan een website maar eens de oprichter stopt, wordt de website niet meer onderhouden. Dat is jammer. Want voor een bezoeker op zoek naar informatie is het raar om als meest recente nieuws een nieuwjaarswens van 2011 te zien. Of een oproep voor het vorige kamp. Opvolgers om de website te onderhouden, worden niet snel gevonden en de website blijft er bij liggen zoals hij was.

Ook tijdens de groepsbezoeken voor het traject naar een sterker merk, was de vraag naar een eenvoudige oplossing voor websites schering en inslag. We namen de opmerkingen ter harte en we werkten samen met Mediaraven een oplossing uit op maat van onze groepen.

Wat zit er in die nieuwe site?

 • Een basis lay-out die je zo mooi of lelijk kunt maken als je maar wil: speel met afbeeldingen, kleuren en kadertjes om je eigen site te maken.
 • Een contactformulier
 • Nieuwsberichten
 • Een activiteitenkalender
 • De mogelijkheid om met meerdere beheerders aan de site te werken
 • Een mailbox en onbeperkt aantal mailforwarders en mailgroepen (handig voor Digit!)

Wat zijn de voordelen voor jouw groep?

 1. Zelfs iemand die absoluut geen kaas gegeten heeft van websites, kan op een eenvoudige manier een website aanmaken.
 2. Heb je toch nog problemen? Dan staat de helpdesk ter beschikking om jullie terug op weg te helpen.
 3. Via de Facebookgroep “ksasite.be” helpen de Jeugdwerksiters elkaar. Jouw vraag kan zo misschien ook opgelost worden door iemand van een andere KSA-groep.
 4. Je kan met meerdere beheerders werken, waardoor de website niet lam ligt als er één iemand stopt.
 5. Toch problemen door het vertrek van de websiteverantwoordelijke? Dan kan je ook op de helpdesk terecht om je weer aan de slag te helpen met de website.
 6. Er worden constant nieuwigheden ontwikkeld door Mediaraven. Van zodra die volledig werken zoals het moet, zal je ze ook kunnen gebruiken voor jouw website.
 7. Mediaraven zorgt voor de technische updates. Waardoor jullie enkel moeten zorgen voor de inhoud. Je website is steeds mee en daarom ook beter beschermd tegen problemen.

Wat kost het?

Dat hangt af van de formule die je kiest. KSA-groepen hebben net als bij Mediaraven Hosting recht op een korting van 20 euro/jaar. Een Small+-Jeugdwerksite is dus gratis, een Medium-Jeugdwerksite kost slechts 35 euro/jaar. Op https://www.mediaraven.be/hosting/ksa vind je meer info over de samenwerking.

Je kan de formule op elk moment nog aanpassen. De tarieven zijn gelijkaardig aan de bestaande hostingtarieven en kan je raadplegen op www.mediaraven.be/jeugdwerksites.

Jeugdwerksite aanvragen voor mijn groep?

Dat kan via een heel eenvoudig online webformulier. Mediaraven zet voor jou dan een basiswebsite op, bezorgt je de nodige gegevens en je kan aan de slag.

Overschakelen van hosting naar jeugdwerksites?

Dat kan! Een eenvoudig mailtje naar de helpdesk van Mediaraven (hosting@mediaraven.be) en zij zorgen voor de omschakeling!