De K in onze naam staat voor “Katholiek”, maar tegelijk ook voor alles wat met zingeving en geloven te maken heeft. We hebben het over haltemomenten, waarden en bezinnen in ruime zin. We gaan de realiteit zeker niet uit de weg. Dat betekent dus dat we er rekening mee houden dat niet iedereen in onze beweging (en ook niet in de werkgroep zelf) zich “gelovig” wil noemen.

Het is vaak niet zo eenvoudig om een bezinning of viering uit te werken die goed aansluit bij de groep. Het roept heel wat vragen op. Hoe begin je eraan? Waar is eigentijds materiaal te vinden? Waar vinden we goede teksten en passende muziek? We willen een eucharistieviering op kamp maar waar vinden we een priester? Werkgroep K blijft verder werken aan concreet, bruikbaar materiaal direct toepasbaar op maat van jullie groep.

Maar daar stopt het niet ...

Elk werkjaar worden ook initiatieven georganiseerd met een evenwichtige mix van geloof, cultuur, ontspanning en inspanning. De bekendste initiatieven zijn ongetwijfeld de Romereis, het Lourdeskamp bij KSA Noordzeegouw en de reis - samen met andere jeugdwerrkorganisaties - naar Israël en Palestina. Tot slot is er ook nog VonK! Tijdens deze avonden gaan we een stevige discussie aan over een boeiend, relevant, actueel en maatschappelijk thema.