Vormingstool Billie De Bever

Je leert ontzettend veel in KSA! Je doet ervaringen op in je groep, je leert verantwoordelijkheden opnemen en je ontplooit jezelf gaandeweg. Je KSA-groep biedt daar unieke kansen toe. Met de Billie De Bever vormingstool willen we je als leid(st)er ondersteunen in je groeiproces. Klik hier om verder te gaan naar de vormingstool!

Voor wie?

De tool is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren leid(st)ers. Hij helpt je na te denken over hoe je bepaalde situaties het liefst aanpakt. Je voorkeur daarin zegt iets over welke leidingsrol je het beste ligt. We maken in de tool onderscheid tussen vier leidingsrollen. Onder ‘Voorstelling Billie’ lees je daar meer over. Elke leidingsrol heeft bepaalde sterktes die een meerwaarde bieden voor de KSA-werking. Door daar zicht op te krijgen kan je ze extra inzetten!

Doe de test!

Zo kom je te weten welke leidingsrol je het beste ligt. Je duidt bij 15 situaties aan hoe jij zou handelen, er worden verschillende mogelijkheden gegeven. Bij het resultaat kom je te weten welke competenties en engagementen wel eens bij jou zouden kunnen passen. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden en attitudes die je gebruikt om situaties aan te pakken.

Billie daagt je uit!

Om nog verder te groeien als leid(st)er kan je voor jezelf een uitdaging kiezen waarbij je iets doet dat je minder ligt of een vorming volgt. Je doet wel best eerst de test zodat je weet welke leidingsrol je het minste ligt en daarbij een uitdaging kan kiezen.

De tool is gebaseerd op de officiële competenties van een animator- en hoofdanimatorcursus. Hij is dus ook heel geschikt om tijdens je stage nog eens te reflecteren over je competenties en een paar uitdagingen te kiezen waar je nog verder wil in groeien.