Competentiespel

Alle groepen kregen onlangs een exemplaar van het spel 'Competent' of zullen dat binnenkort nog in ontvangst kunnen nemen. Het is heel waardevol om eens mee aan de slag te gaan in je groep. We schetsen alvast kort waarover het spel gaat en hoe het in elkaar zit. De speluitleg en verdere achtergrondinformatie vind je in de handleiding in de doos!

Als leid(st)er doe je heel wat waardevolle ervaringen op in je groep. Je neemt engagementen op en leert daardoor heel wat bij, je ontwikkelt competenties. Door af en toe eens stil te staan bij jouw competenties en die van anderen, word je je meer bewust van je eigen en elkaars sterktes. Dat is heel waardevol want op basis daarvan kan je iedereen meer bewust de kans geven daarvan gebruik te maken, te groeien en een eigen plaatsje te vinden binnen de groep. Een plaats waar iemand zich goed en gewaardeerd voelt.

Aan de hand van het spel ‘Competent’ zetten we jullie graag op weg om kennis te maken met competenties die aan bod komen als je leid(st)er bent. Aan de hand van vragen en situaties die aan bod komen, merk je sterktes (bij personen) van je groep, competenties waar je (groep) nog kan in groeien … Daarnaast nemen jullie het tegen elkaar op in kleine spelletjes en moeten jullie de competenties strategisch inzetten om het spel te winnen. Een aanrader om eens te spelen met je leidingsgroep en/of +16’ers dus! Bovendien zitten er in de achtergrondinformatie enkele methodiekjes waarmee je het spel kan gebruiken om stagebegeleiding aan te pakken.