Het dagboek van Laure

Laure verhuist naar een nieuw huis in het dorp Opmerkegem. Van haar oma kreeg ze een dagboek om al haar gedachten te noteren. Wij mogen eventjes meelezen …

  

24 augustus

Liefste dagboek,

We zullen elkaar een eindje niet meer zien. Ik moet je van mama in een doos steken. Met al mijn andere spullen. Zo kan je meeverhuizen.

Ik vind verhuizen niet zo leuk. Mijn klasvriendjes gaan niet mee. Zij blijven hier. Ook de tuin en mijn kamer mogen niet in de doos.

Ik ben een beetje verdrietig, maar papa zegt dat het nieuwe huis reuzeleuk is.

Oeps, mama roept. Ik moet voortmaken. Tot in het nieuwe huis dagboek!

Laure

 

31 augustus

Liefste dagboek,

Hier ben ik weer!

Ik zal je eens meenemen door ons nieuwe huis. Dit is mijn kamer. Die is groot, maar niet zo groot als mijn vorige kamer. Daar slapen mama en papa en daar is de badkamer. Boven ga ik niet. Het is er eng en donker. Met de trap gaan we naar beneden. Dit is de gang met de grote voordeur. Op straat mag ik niet zonder dat ik het gevraagd heb. Achteraan in de tuin mag ik wel zomaar spelen. Mijn schommel hangt er al.

Maar ik mag er vandaag niet op. Ik moet me klaarmaken voor school. Morgen zie ik mijn nieuwe school! En mijn nieuwe meester! En mijn nieuwe vrienden! Ik heb zelfs een nieuwe boekentas gekregen!

Morgen vertel ik je er alles over liefste dagboek!

Laure

 

5 september

Liefste dagboek,

Ik heb niet zo veel tijd. 

Op school zijn er allemaal nieuwe mensen, nieuwe gebouwen. Het is allemaal anders. Ook de spelletjes op de speelplaats ken ik niet. Ik zou wel willen terugvliegen naar mijn oude school.

Ik moet met mama mee naar de winkel.

Dag dagboek!!

Laure

 

5 september

Liefste dagboek,

Weet je, daarnet heb ik iets raars gezien. Ik was met mama op weg naar de winkel. Plots zag ik, tja hoe zou ik het noemen, een soort toren met allemaal lange palen. Allemaal uit hout. En bovenaan waaide een vlag! Echt waar! Er was ook een bord met een tekening. Maar mama draaide de bocht in dus ik kon niet zien wat er op staat. Ik zal nog eens moeten gaan kijken.

Slaapwel!

Laure

 

6 september

Dagboek!

Ik heb een buurjongen!

Ik heb hem gezien door de haag. Ik was aan het schommelen. En plots hoorde ik iemand luid roepen. Hij deed echt een beetje zot. Hij was precies aan het vechten. Ik denk dat hij gewonnen is. Hij was echt blij. Hij had een soort blauwe cape waarmee hij zwaaide zoals winnaars doen. Bijna had hij mij ontdekt maar ik kon me verstoppen.

Een buurjongen! Of misschien kwam hij gewoon op bezoek?

Laure

 

8 september

Liefste dagboek,

Vandaag kregen we bezoek tijdens de speeltijd. Er waren jongens en meisjes in gekke kleren verkleed. Ze kwamen precies recht uit een carnavalstoet. Samen hebben we leuke spelletjes gespeeld. Bij eentje moest ik zoooooooooo hard rennen om niet getikt te worden. En dan moest ik mee trekken aan een suuuuuuuuperdik touw. Daarbij viel ik op mijn poep, maar één van die gekke meisjes hielp me rechtop. Ik heb hard mijn best gedaan en hard gelachen! Als beloning kregen we een lolly. Op een papiertje stond “KOM SPELEN! KSA STARTDAG 12 SEPT 14-17u @ SPEELSTRAAT OPMERKEGEM”.

Dat is zaterdag. Dan ga ik op bezoek naar oma en opa. Dus kan ik niet gaan spelen op de KSA startdag. Jammer, maar ik wil oma en opa ook wel zien.

Laure

 

12 september

Dag dagboek!

Oma had koekjes gebakken. Met opa mocht ik een bijenhuis maken! Om in onze tuin te hangen!

Dat heb ik met papa gedaan. Plots hoorde ik die jongen met zijn cape opnieuw. Ik heb staan luistervinken! Het was wel raar. Hij was op pad geweest met gekke wezens. Ze waren de weg kwijt of zo, met hun ruimtemobiel of zo. De jongen moest hen helpen. En het is hem gelukt, want de wezens zullen vannacht eens naar hem zwaaien vanuit de hemel.

Ik zal vlug slapen, dan kan ik hen vannacht misschien ook zien.

Laure

 

13 september

Dagboek, ik was veel te moe van het dagje bij oma en opa.

Ik heb de ruimtewezens gemist. Misschien komen ze ooit nog terug …

 

17 september

Dagboek, moet je nu wat weten!

Mijn buurjongen kreeg bezoek.

Door de haag zag ik wie het was! Ik herkende één van de gekke jongens van op de speelplaats! Hij had ook zo’n blauwe cape aan. Het is eigenlijk een blauw hemd heb ik gezien. Waauw wat kon die vertellen! Over kampen en pratende bomen en beektochten en drakendrankjes … Die blauwe hemden bende beleeft wel veel avonturen hoor!

Dagboek, ik durf die jongen niet echt aanspreken. Ik ken niet eens zijn naam. Maar ik wil wel eens weten wat hij doet met dat magische hemd. Volgend weekend maak ik er werk van!

Nu moet ik gaan eten, dag dagboek!

Laure

 

23 september

Dag dagboek!

Ik mag vanaf volgende week met de fiets naar school! Met papa heb ik eens geoefend. Een fietstochtje van huis naar school en terug. Ik kan dat wel aan! Het is niet zo ver. Ik moet één keer afstappen en te voet oversteken op het zebrapad. En papa fietst toch mee!

Maar tijdens ons tochtje heb ik een bord ontdekt! Ik denk dat daar het clubhuis van de blauwe bende verborgen ligt! Het was een blauw bord en ik heb er een selfie van genomen met papa’s telefoon!

 

27 september

Liefste liefste dagboek, oma ligt in het ziekenhuis. Gisteren is ze van de trap gevallen. De ziekenwagen is haar komen halen. Ik ben met papa en mama naar het ziekenhuis geweest. Daar heb ik een hele tijd zitten wachten. Opa was er ook en tante ook. Pas ’s avonds laat heb ik oma terug gezien. Ik moest een beetje wenen. Maar ik heb mijn best gedaan om het niet te laten zien, want oma ziet me niet graag wenen. Ik hoop dat ze snel weer beter wordt!

 

1 oktober

Dagboek! Het is een drukke week! Na school ga ik oma bezoeken, vandaag mocht ze naar huis. We hebben bij oma en opa een bed in de huiskamer gezet! Dat ziet er een beetje raar uit hoor!

 

3 oktober

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaagboooooooooooooooeeeeeeeeeeeek! Ik heb mijn buurjongen ontmoet!! Hij heet Gijs. Plots stond hij met zijn mama en papa aan de deur! Hij zag er wel een beetje vuil uit. Het was precies een oermens. Dat komt omdat hij de hele namiddag in het bos heeft mogen spelen, op jacht naar trollen! En hij en zijn vrienden kregen de hulp van feetjes! Zooo spannend!

Zijn mama en papa zijn echt lief, ik mag bij Gijs gaan spelen als het nodig is zeiden ze. En nu het SUPERNIEUWS!! Ik ga volgende week mee naar de club van de blauwe hemden!!!! Misschien ga ik draken of piraten of prinsen of superhelden ontmoeten zegt Gijs! Ik kijk er zooooo naar uit! Daar ga ik vannacht van dromen!

 

11 oktober

Waaaaaaaauw gisteren was ik bij KSA! Dat is de KSA! Straffe stoten, toffe spelen, vrienden die nooit gaan vervelen! Van je heideldiedeldoeldiedeldaaaaaaaaaaaa! Hebben we gezongen. We vlogen rond in een zelfgemaakt vliegtuig waarbij we telkens in een ander land kwamen! Bij eskimo’s, bij indianen, bij samoerais, bij de tulpen in Nederland, ook ergens op een eiland …  Super gewoon! Dagboek ik moet slapen zegt mama dus zal ik nu nog andere landen opzoeken in mijn dromen!

 

17 oktober

Dagboek! Ik ben een echte KSA’er! Ik heb zo’n magisch blauw hemd! En ik mag dat versieren. Hopelijk kan oma mij daar bij helpen. Ze is aan de betere hand. Morgen mag ik mijn magisch hemd gaan tonen!

En vrijdag mag ik het zelfs op school dragen!

 

23 oktober

Vandaag is het feest van KSA. Zelfs op school! Want ik was niet de enige met mijn hemd aan! Natuurlijk had Gijs het ook aan, maar nog andere kinderen. Dat zag ik op de speelplaats. Sommigen hadden andere hemden en ook truien en rokken. En vanochtend was er chocomelk op de speelplaats.

’t Is dus feest! Eigenlijk een heel weekend! Cool hé! Morgen gaan mama en papa ook mee naar KSA. Eerst ga ik vanalles knutselen en dan ga ik dansen op de kinderfuif. Gijs ook. Mama en papa gaan dan samen met de mama en papa van Gijs drankjes proeven. Zondag gaan we naar de markt, want mama gaat bloemetjes van KSA kopen. Om de spaarpot van het kamp te vullen!

Zoveel te doen en te vertellen…. Maakt me moe… Slaap zacht dagboek!

 

7 november

Liefste dagboek

Ik heb ook bloemen verkocht! Oma heeft verteld dat die bloemetjes op het kerkhof zullen staan. Ik heb gezegd dat ik ook bloemetje bij haar zal leggen als ze ligt te rusten. Maar ze zei dat ik daarop nog lang zal moet wachten! Oef! Samen hebben we het jaarthemaschildje op mijn hemd genaaid. Ik moet nog zoveel leren van haar. Maar van opa ook hoor!

 

21 november

Dagboek ik heb goe gespeeld!!!! We hebben kennis gemaakt met meneer Touw. Dat is de beste vriend van de schotten. En we hebben er zooooooveeel mee gespeeld! Trekken, lopen, springen, tikken, glijden, rollen,  ik weet niet meer wat allemaal!

 

26 november

Dag dagboek! Ik kreeg een brief! De sint en de pieten komen op bezoek in het dorp en we gaan er met de KSA naar toe. Ik mag een tekening maken en die dan afgeven aan de sint.

’t Is niet nu zaterdag, want dan gaan we griezelen! Ik mag me verkleden . Misschien in boze heks of in een spook! Zo kan ik iedereen laten schrikken! De volgende keer zie ik de sint dan. Ik kijk er wel naar uit. Ik denk dat ik superbraaf geweest ben. Maar ja, als ik teveel zal griezelen … dat zal de sint niet leuk vinden denk ik. Maar Gijs zei dat de sint ook wel van fopjes houdt …