Dag van de Jeugdbeweging

KSA Nationaal

Datum: 
20/10/2017 - 06:00

Dag van de Jeugdbeweging speelt!

Op 20 oktober 2017 is het Dag van de Jeugdbeweging. De feestdag voor tal van kinderen en jongeren die zich elke week opnieuw met heel veel plezier in hun jeugdbewegingskledij hijsen. Op die dag tonen we met trots ons engagement en zetten we het jeugdbewegingsleven extra in de verf.

Op verschillende locaties verspreid over heel Vlaanderen zetten we die dag het engagement van de vele vrijwilligers in de kijker. Meer dan 255.000 jongeren zetten zich het hele jaar in om andere jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen en hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Ook dit jaar zal er opnieuw samen gevierd, gegeten, gezongen, geroepen ... maar vooral gespeeld worden. Want spelen kunnen we als de beste!

Dag van de Jeugdbeweging speelt samen. Van klein tot groot, van jong tot oud … We spelen allemaal samen. Iedereen is welkom en we zorgen ervoor dat iedereen kan meespelen.  We werken samen met andere jeugdbewegingen uit de buurt, want samen maak je veel meer plezier. We bieden jongeren een uniek speelterrein, een groep waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn.

Dag van de Jeugdbeweging speelt op de zolder, in de wei, op het dorpsplein … Spelen doen we overal. Als we maar samen plezier maken en spelen, dat is wat telt. Als jeugdbeweging staan we in de wereld. We blijven dus niet in een lokaal zitten maar trekken er op uit en beleven de gekste avonturen.

Dag van de Jeugdbeweging speelt op veilig. We spelen overal op een veilige manier. In de jeugdbeweging leren we op een correcte manier te handelen in verschillende situaties. Daarnaast proberen we ook een veilige omgeving te creëren waar jongeren spelenderwijs kunnen ontdekken wie ze zijn en experimenteren. Hierbij kunnen jongeren rekenen op een degelijke begeleiding van andere jongeren.

Dag van de Jeugdbeweging speelt ondersteboven-blauwggestreept-tikker-verstoppertje. Creatief  zijn, dat is ons ding. Spelen doen we op de meest originele manieren. We laten onze fantasie de vrije loop en bedenken de leukste spelletjes. Aangepast aan elke leeftijd en iedere keer weer ietsje anders.

Dag van de Jeugdbeweging speelt op zijn eigen manier. We spelen met een grote portie jeugdbewegingsgevoel. Iedere week, maand … staan we opnieuw klaar om leden van de jeugdbeweging een dag mee op sleeptouw te nemen. We boksen een activiteit in elkaar in thema, gaan op uitstap, spelen een spel … geheel in de eigen stijl van de jeugdbeweging. Spelen toont wie we zijn en daar zijn we trots op!

Op Dag van de Jeugdbeweging spelen de acht jeugdbewegingen opnieuw samen: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts & Gidsen Vlaanderen.  We zetten samen onze schouders onder de feestdag voor al onze leden. Omdat spelen en jeugdbewegingen onmisbaar zijn in het leven van iedere jongere.

Meer informatie vind je op www.dagvandejeugdbeweging.be.