Groepsleidingreceptie // Leuven

KSA Antwerpen-Brabant

Locatie: 
Augustinessenklooster
Adres: 
Brusselsestraat 63, Leuven
Datum: 
30/08/2017 - 19:00
Leeftijdsgroepen: 
Hernieuwers
Leiding
Groepsleiding

Onze Groepsleidingreceptie is het officiële startmoment van KSA Antwerpen-Brabant. Op dit startmoment zijn groepsleiding, digitverantwoordelijken, penningmeesters, volwassen begeleiders of geïnteresseerde leiding meer dan welkom! Naast het gezellig samen zijn en een mooie aftrap van het werkjaar, staat vorming centraal! Op één been kunnen we uiteraard niet staan en daarom voorzien we op twee avonden een groepsleidingreceptie (eentje in Leuven en eentje in Antwerpen). Op die manier hopen we dat jullie er zeker kunnen bij zijn.

Er worden vormingen aangeboden rond thema's die elk jaar veranderen. Op die manier willen we inspelen op wat er leeft tussen en binnen de plaatselijke groepen en enkele frisse ideeën meegeven voor de rest van het KSA-jaar.

Dit jaar kan je kiezen tussen de volgende sessies:

Stagebegeleiding: voor iedereen die verantwoordelijk is om de blauwe of roze boekjes van jullie toekomstige (hoofd)animatoren in te vullen. Meer info vind je op de volgende link: http://www.ksa.be/stage.

- “Geniaal Digitaal”: Zie je het bos door de bomen niet meer als het aankomt op sociale mediakanalen? Is de website van je groep nog steeds een oerwoud? Het jaarthema komt ‘to the rescue’! En op de startdag wel in de vorm van een sessie over welke digitale kanalen je wanneer moet gebruiken en hoe je de basis voor elk van hen legt.

- “KSA in the mix”: Met KSA gaan we volledig “in the mix”, want we kiezen voor diversiteit! Heb je daar zelf wat bedenkingen bij of stoot je op moeilijkheden om dit binnen je groep te verwezenlijken, dan is deze sessie er voor jou! Aan de hand van de “KSA in the mix”-map, met tal van tips en methodieken, krijg je zicht op wat draagkracht van je groep betekent en waarop je moet focussen om bepaalde doelgroepen te bereiken en te behouden.

- "KSA Antwerpen-Brabant is er voor u!" Hoe, wanneer en vooral waarom kan je beroep doen op onze provinciale koepel? Hoe kunnen wij JULLIE helpen? Leer alles over KSA Antwerpen-Brabant en ga naar huis met een gevulde rugzak. We verwachten dat er van elke groep één iemand deze vorming volgt.

Inschrijven gebeurt VIA DIGIT en dit kan vanaf woensdag 2 augustus! Je kan met maximum twee personen van dezelfde groep dezelfde vorming volgen.

Vragen of opmerkingen mag je mailen naar lisa@ksa.be!