Startavond

KSA Oost-Vlaanderen

Locatie: 
Theaterzaal Tinnenpot
Adres: 
Tinnenpotstraat 21, Gent
Datum: 
5/09/2018 - 19:00
Leeftijdsgroepen: 
Leiding
Groepsleiding
Oud-Leiding

Op startavond trappen we het nieuwe KSA-jaar in stijl af. Een sfeervol aperitief, een toffe babbel, interessante standjes, verrijkende workshops en een exclusieve première van het nieuwe jaarthema en de jaarplanning. Voor elke groepsleid(st)er, Digitverantwoordelijke, penningmeester en andere gemotiveerde leid(st)er!

Programma 5 september 2018

Bij het toekomen vanaf 19u word je warm welkom geheten met een hapje, een drankje en een aanbod aan informatie van verschillende externe organisaties en interne werkgroepen.

Erna krijg je een exclusieve voorstelling van het nieuwe werkjaar en vervolgens gaan er vijf inspirerende workshops door: 

 • Groeien door te evalueren  Om te kunnen groeien, als groep of als individu, is het belangrijk af en toe stil te staan bij wat goed gelopen is en wat beter kan. Deze sessie bestaat uit vier kleinere sessies van één uur, waarvan je er twee kan kiezen. Voor het eerste uur kan je kiezen tussen spelevaluatie en evalueren van je vrijwilligersbeleid. Voor het tweede uur kan je kiezen tussen coachen van medeleiding en evaluatie van een evenement, kamp...
 • Digit en verzekeringen Begin jij al te zuchten van zodra je het woord 'Digit' hoort? Krijg je spontaan hoofdpijn als je een verzekering moet aanvragen? Dat is allemaal verleden tijd! Eenmaal je draai gevonden in het ledenadministratieprogramma en het aanbod aan verzekeringen loopt alles van een leien dakje. Onze Digit & Verzekeringen-experts staan met veel plezier klaar om hen ook tot experts om te vormen.

 • GDPR Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van kracht, ook wel bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation) of Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar wat houdt die juist in? En welke gevolgen heeft dat voor onze KSA-groep? Op onze website staan er al wat tips, maar om een echte kenner te worden is deze sessie zeker geschikt.

 • Een opleiding tot stagebegeleider  Elk werkjaar gaan er heel wat leid(st)ers mee op cursus Animator (Kits of Expies), Hoofdanimator (X-pert of Survies) of Instructeur. Na deze cursus volgt een stage van 50u. Dat gebeurt aan de hand van een trajectboekje dat de cursist al op cursus gebruikte en meekreeg. Wil jij personen uit jouw groep begeleiden in hun stage maar voldoe je nog niet aan de voorwaarden (zie www.ksa.be/stage)? Dan kan je deze vorming volgen! Je krijgt er tips en tricks rond een goede stagebegeleiding, feedback geven en alles dat je als stagebegeleider in orde moet brengen.
 • KSA Oost-Vlaanderen is er voor u Hoe gezond is jouw KSA-groep? En welke uitdagingen staan er jullie te wachten? Het is niet altijd zo gemakkelijk om alles gesmeerd te doen lopen: een leidingstekort, en lokaal dat afgekeurd wordt, de motivatie die zakt, te weinig leden, de financiën in de knoop... Soms wordt het lastig om dit allemaal als groep te dragen, weet je niet meer wat gedaan. KSA Oost-Vlaanderen heeft heel wat mogelijkheden om jullie weer op weg te zetten, maar bij wie kan je dan terecht? In deze sessie kom je het allemaal te weten!

O​pmerking: deze workshops gaan tegelijkertijd door, dus vragen we aan iedere deelnemer een keuze te maken. Het is interessant als jullie binnen eenzelfde groep verschillende sessies volgen, zodat jullie met dubbel of zelfs driedubbel zoveel informatie terug huiswaarts kunnen keren.

Na deze workshops wordt de avond in stijl afgesloten met een glaasje en de mogelijkheid tot kleine aankoop en bestellingen afhalen/plaatsen in de mobiele KSA-winkel.  Bovendien krijg je de kans om de jaarthema-box in ontvangst te nemen: een doos boordevol tips, posters, gadgets en levensnoodzakelijke weetjes over wat reilt en zeilt in (jouw) KSA.

 

Praktisch

 • Wat: Een spetterende start van het nieuwe jaar, met boeiende sessies en een hoop gezelligheid
 • Waar: Tinnenpot Gent (Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent)
 • Wanneer: woensdag 5 september, vanaf 19u00
 • Voor wie: Voor alle geëngageerde (groeps)leiding, digitverantwoordelijken, penningmeesters... Om het haalbaar te houden, leggen we een maximum van 3 leid(st)ers per groep op. Wens je hierop een uitzondering aan te vragen, mail dan naar elien@ksa.be.
 • Kostprijs: deze avond is helemaal gratis.
 • Inschrijven kan tot 22 augustus via het inschrijvingsformulier: www.tinyurl.com/startavond2018.
 • Laat iedereen weten dat je komt via ons facebookevenement!