Koepel

De plaatselijke groepen vormen de basis van de jeugdbeweging. In elke groep doet de leiding zelf het werk en nemen ze zelf de beslissingen, er is een ruime autonomie voor de plaatselijke werking. Daarbij kunnen ze uiteraard rekenen op de steun van de koepel via verschillende niveaus: gewesten, provinciale werkkringen en de nationale werking.

Gewesten

Een gewest omkadert enkele plaatselijke groepen. Vooral in Oost-Vlaanderen is er nog een sterke traditie van gewesten maar ook in West-Vlaanderen en Antwerpen worden sommige groepen verbonden door een gewestwerking. Door expertise en ervaring uit te wisselen, ondersteunen de plaatselijke groepen elkaar. Bovendien organiseren ze op regelmatige basis activiteiten en vorming voor leden en leiding van de plaatselijke groepen. Gewesten draaien volledig op vrijwilligers.

Provinciale werkkringen

Onze provinciale werkkringen zijn hét aanspreekpunt voor groepen en leiding! KSA telt zes provinciale werkkringen. In iedere Vlaamse provincie is er één provinciaal secretariaat, in West-Vlaanderen zijn hierin wel twee werkkringen uitgebouwd.

Heb je een moeilijk moment in je groep? Heb je een praktische vraag? Zoek je informatie over een thema? Op zoek naar een vorming op jullie maat?  Groepen en gewesten kunnen steeds terecht op het provinciale secretariaat voor informatie en ondersteuning of voor de aankoop van KSA-uniformen en andere producten.

In elk secretariaat werken er twee pedagogische en een administratieve beroepskracht, deze ondersteunen de provinciale werkkring en de provinciale vrijwilligers. Iedere werkkring biedt geattesteerde cursussen aan en organiseert jaarlijks verschillende leeftijdsgerichte activiteiten en initiatieven. Elke werkkring stippelt haar eigen pedagogisch en financieel beleid uit, binnen het nationale kader.

Meer info over onze werkkringen en hun secretariaten:

Werkkringen

Al onze werkkringen op een rij

KSA Limburg

Je vindt ons in de Vaartstraat nr. 14 in Hasselt.

Het secretariaat is open van dinsdag t.e.m. vrijdag.

- Dinsdag en donderdag: 10u - 17u
- Woensdag en vrijdag: 10u - 18u

De KSA-winkel is open op woensdag en vrijdag. (op donderdag kan je op het secretariaat terecht om bestellingen af te halen)

- Woensdag: 10u - 12u & 13u - 18u
- Vrijdag: 10u - 13u & 14u - 17u

Vragen? Stel ze gerust!

Email: 

KSA Oost-Vlaanderen

Je vindt ons in De Rasp, ons secretariaat in het hartje van Gent.

Email: