Goedkoper naar je kampplaats met De Lijn

KSA Nationaal

Concreet kunnen jeugdverenigingen die op kamp gaan deze zomer niet enkel gebruik maken van het groepsticket van €1,30 per persoon op de gewone bus (groepen kleiner dan 45 personen) of belbus (maximaal 15 personen, vooraf te reserveren). Voor dezelfde prijs van €1,30 per reiziger kan je van 1 juli tot 31 augustus 2018 ook een versterkingsrit aanvragen bij De Lijn.

Voorwaarden:

  • Een versterkingsrit aanvragen kan alleen voor uitstappen die niet met het gewone openbaar vervoer (bv. vaste lijn, of treinrit) mogelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat je groep te groot is of omdat er geen bestaande verbinding is.
  • Je rit mag maximum 50 km lang zijn, tussen 2 bushaltes op Vlaams grondgebied. Zo kan je bijvoorbeeld een versterkingsrit aanvragen van het treinstation naar de bushalte het dichtst bij je kampterrein.
  • Enkel jeugdwerkorganisaties erkend door de Vlaamse overheid of de gemeente komen in aanmerking voor een versterkingsrit.
  • Versterkingsritten moeten minstens één maand op voorhand aangevraagd worden.

Je kan een versterkingsrit aanvragen om je kampbestemming te bereiken, maar ook om een daguitstap te doen vanaf de kampplaats.

De Lijn bekijkt voor elke aanvraag:

  • Of er eventueel een oplossing gevonden kan worden met behulp van het gewone openbaar vervoer.
  • Of er een voertuig en chauffeur beschikbaar zijn om de versterkingsrit uit te voeren (op drukke momenten zoals tijdens Rock Werchter kan je aanvraag mogelijk geweigerd worden).

Jammer genoeg zijn er heel wat kampplaatsen zonder bushalte in de buurt. Daarom wordt deze zomer een extra tijdelijke bushalte geïnstalleerd nabij enkele moeilijk te bereiken jeugdverblijven: Berkelhoeve in Vorselaar, De Maat in Mol, De Pannenhoeve in Leisele (Alveringem), De Winner in Overpelt, Hanenbos in Dworp (Beersel), Sint-Jansburg in Westmalle en Woutershof in Molenbeersel (Kinrooi).

Een versterkingsrit aanvragen doe je vanaf 15 maart via de website van De Lijn. Wacht niet te lang met aanvragen, want de plaatsen zijn beperkt!

Voor meer informatie kan je terecht op http://www.delijn.be/opkamp.

Deze actie kadert binnen een proefproject rond kampvervoer dat ministers Sven Gatz en Ben Weyts vorige zomer samen met De Lijn lanceerden.