Youthwork@Pride

KSA Nationaal

★ YOUTHWORK@PRIDE ★

De Belgian Pride Parade (of kortweg ‘de Pride’) is een grote optocht die elk jaar doorgaat in Brussel rond 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Duizenden mensen en tal van organisaties komen op straat om te tonen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en/of genderexpressie. KSA en andere jeugdwerkpartners slaan de handen in elkaar en nemen samen deel aan dit evenement onder de noemer ‘Youthwork@Pride’.  Het maakt niet uit of je holebi, hetero, transgender, cisgender, intersekse, aseksueel, queer of nog iets helemaal anders bent. Door allemaal op straat te komen, tonen we dat we samen strijden voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn!

★ ARE YOU AN ALLY? ★

Dit is de boodschap van Youthwork@Pride 2017. Een Ally zijn betekent dat je niet enkel zegt dat iedereen welkom is maar dat je ook inspanningen doet zodat iedereen zich ook echt welkom voelt. Een Ally zet zich actief in voor de gelijke behandeling en aanvaarding van mensen in een minderheidspositie. Het vertrekpunt is dus solidariteit. Er zijn 1001 manieren om een Ally te zijn en aanwezig zijn op de Pride is er ééntje.

★ PRAKTISCH ★

We verzamelen om 13u30 aan de Youthwork@Pride-wagen in de Ravensteinstraat (achter de Kunstberg) maar je kan ook ergens onderweg aansluiten. Kom in je KSA-uniform, zodat KSA zichtbaar vertegenwoordigd is!

★ HELPENDE HANDEN ★

Wil je niet alleen meestappen, maar ook een handje toesteken bij de organisatie van Youthwork@Pride (koordragen rond de wagen of flyers uitdelen), dan mag je jouw gegevens hier doorgeven.

SEE YOU THERE, ALLY?

 

Youthwork@Pride is een samenwerking tussen Wel Jong Niet Hetero, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Graffiti, Karavaan, AFS Interculturele Programma’s, KLJ, Kazou, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, StampMedia, Formaat, FOS Open Scouting, KSA, Chirojeugd Vlaanderen, Krunsj, De Ambrassade en De Aanstokerij.