Youthwork@Pride

KSA Nationaal

★ YOUTHWORK@PRIDE ★

De Belgian Pride Parade (of kortweg ‘de Pride’) is een grote optocht die elk jaar doorgaat in Brussel rond 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Duizenden mensen en tal van organisaties komen op straat om te tonen dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en/of genderexpressie. KSA en andere jeugdwerkpartners slaan de handen in elkaar en nemen samen deel aan dit evenement onder de noemer ‘Youthwork@Pride’.  Het maakt niet uit of je holebi, hetero, transgender, cisgender, intersekse, aseksueel, queer of nog iets helemaal anders bent. Door allemaal op straat te komen, tonen we dat we samen strijden voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn!

★ ARE YOU AN ALLY? ★

Dit was de boodschap van Youthwork@Pride 2017. Een Ally zijn betekent dat je niet enkel zegt dat iedereen welkom is maar dat je ook inspanningen doet zodat iedereen zich ook echt welkom voelt. Een Ally zet zich actief in voor de gelijke behandeling en aanvaarding van mensen in een minderheidspositie. Het vertrekpunt is dus solidariteit. Er zijn 1001 manieren om een Ally te zijn en aanwezig zijn op de Pride is er ééntje.

 

Youthwork@Pride is een samenwerking tussen Wel Jong Niet Hetero, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Graffiti, Karavaan, AFS Interculturele Programma’s, KLJ, Kazou, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, StampMedia, Formaat, FOS Open Scouting, KSA, Chirojeugd Vlaanderen, Krunsj, De Ambrassade en De Aanstokerij.