Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Nationaal

VonK! is een interessant gespreksavond. Twee keer per jaar steken we de koppen bij elkaar. Een keer in Gent en een keer in Leuven. Iedereen is welkom om gedachten te wisselen. Kan je er niet bij zijn op 21 februari? Misschien past 18 oktober 2018 in Gent je dan wel?

KSA Noordzeegouw
-

Het Survoweekend is een mix van gezellig kamperen en het leren van enkele uitdagende of originele OL-technieken (openluchtleven), dat alles in een echte KSA-sfeer natuurlijk. Men noemt het Survoweekend dan ook wel eens "een fris weekend in een warme sfeer". Zaken die al zeker aan bod komen: een paar originele tochttechnieken, zelfkooktechnieken, zelfgemaakte slaapvoorzieningen, een avondspel en gezellige kampvuurmomenten.

Survoweekend is ook vorming. Onder het motto "al doende leert men", verkennen we een aantal OL-technieken. We scherpen onze eigen zin voor openluchtleven aan terwijl de technieken ook op kamp met eigen KSA kunnen uitgeprobeerd worden. Omdat het nog aardig koud kan zijn in februari, wordt er sowieso ook aandacht besteed aan basistechnieken om ons warm en droog te houden.

Het Survoweekend staat open voor Jonghernieuwers, leiding en alles daar tussenin. We verwachten wel dat Jonghernieuwers deelnemen onder begeleiding van leiding uit eigen KSA.

KSA Limburg
-

De Provinciale Fuif is de fuif voor alle Limburgse KSA-groepen die naar gewoonte doorgaat in de Forty Five in Hasselt!

KSA Antwerpen - Brabant
-

Triangel is dé buitenspeeldag voor al de -12-jarigen en hun leiding van KSA Antwerpen-Brabant!
Een hele dag lang worden de jongste KSA-leden ondergedompeld in een fantasierijke omgeving vol spelplezier, verwondering en animatie.

Per leeftijdsgroep staan er steeds een reeks originele, wilde en minder wilde spelen op het programma. Touwenparcours of vlottengevecht, paintball
of strandpret, een boze boswachter bestrijden of een vuurspuwende draak verslaan, da's echt Triangel!

Triangel gaat steeds in de oneven jaren en gaat elke editie afwisselend door op een zaterdag of zondag.
 

KSA Nationaal

Op 16 maart 2019 gaat ons vierde Groepsleidingscongres door in het Vlaams Parlement! Dat is hét moment om je stem te laten horen over thema’s waar we met KSA willen op inzetten. Bovendien kan je je laten inspireren door leid(st)ers van andere KSA-groepen uit heel Vlaanderen en experten in allerlei thema’s. Met een vertegenwoordiging van zoveel mogelijk groepen uit heel Vlaanderen steken we de koppen bij elkaar. Jij mag dus zeker niet ontbreken!

-

Kabelbanenweekend is een onvergetelijke weekend waar je leert hoe je een kabelbaanactiviteit opzet en begeleidt. Veilig werken in de hoogte is een vervolgcursus op de kabelbanencursus waar de focus ligt op hoogtesituaties in jeugdbewegingsverband. Beide weekends een must do voor avontuurlijke KSA'ers!

KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg
-
stoelendans

X-pert is onze jaarlijkse hoofdanimatorcursus. Tijdens de cursus worden op een speelse manier enkele hete hangijzers binnen de jeugdbeweging behandeld: communicatie, groepsdynamica, het opbouwen van een netwerk, activiteiten voor +16’ers, vergaderen, seksualiteit in de groep… Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan. Bovendien nemen we samen de sterke punten en werkpunten van je groep onder de loep. We passen alles heel concreet toe, om zo tot een plan te komen om je groep op te tillen naar een hoger niveau.

Ben jij meegeweest op cursus Animator of Hoofdanimator? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Noordzeegouw
-

Tijdens de Paascursus krijg je de keuze tussen vijf verschillende animatorcursussen. Elke cursus heeft zijn specifieke insteek. Zo werken we bij de Kaboutercursus bijvoorbeeld meer rond expressie en verhaal, terwijl de focus bij de Knapen en Jonghernieuwers meer op het openluchtleven ligt. Onmisbaar voor wie binnenkort leiding wordt, of dat net is geworden.

KSA Noordzeegouw
-

De Paascursus Hoofdanimator is er voor wie net dat tikkeltje meer wil te weten komen of voor wie in de toekomst een extra engagement in zijn bond wil opnemen. Je leert er onder andere bij over het motiveren van je leidingsploeg, het gemeentelijk jeugdbeleid, vergaderen, alcohol- en drugsbeleid en seksueel grensoverschrijdend gedrag.