Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Noordzeegouw KSA West
Radar meets BAM is een wedstrijd voor +16 en leiding van
KSA West en KSA Noordzeegouw in teams van drie personen.
 
-

Kabelbanenweekend is een onvergetelijke weekend waar je leert hoe je een kabelbaanactiviteit opzet en begeleidt. Veilig werken in de hoogte is een vervolgcursus op de kabelbanencursus waar de focus ligt op hoogtesituaties in jeugdbewegingsverband. Beide weekends een must do voor avontuurlijke KSA'ers!

KSA Nationaal
KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg KSA Oost-Vlaanderen KSA Noordzeegouw KSA West

Trek je uniform aan om naar school of het werk te gaan, want Dag van de Jeugdbeweging is dé feestdag van alle jeugdbewegingen. Overal worden er acties opgezet om jullie engagement te vieren, en wij doen mee! Wij nodigen namelijk elke KSA'er uit om tijdens de middag een gratis frietje te eten met ons.

KSA Nationaal

Oud-ledendag in Antwerpen

In navolging van de oud-ledendag in Brussel vorig jaar, bezoeken we dit jaar Antwerpen.

In het weekend van de dag van de Jeugdbeweging willen we ook wat nostalgisch wezen voor de oud-KSA'ers. Dit jaar brengen we oud-KSA'ers samen in het centrum van Antwerpen voor een leuke, culturele stadswandeling met afsluiter op een gezellige locatie om met elkaar herinneringen op te halen van onze periode bij de KSA, VKSJ, KSJ of Roodkapjes. Alle oud-leden van KSA en sympathisanten zoals gezinsleden zijn van harte welkom maar we richten ons deze editie vooral op oud-ledengroepen en oud-medewerkers van regio Antwerpen-(Brabant).

Ben jij meegeweest op animatorcursus? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Antwerpen - Brabant
-

BKV is onze jaarlijkse animatorcursus waarmee je het attest ‘Animator in het Jeugdwerk’ kan behalen.
Inschrijven kan van 1 augustus tot 6 Oktober.

KSA Noordzeegouw

In het holst van de nacht een uitdagende en verrassende commandotocht lopen doorheen de Vlaamse velden, dat moet zowat de samenvatting zijn van de Noordzeegouwtrophy. In kleine teams verdedig je de eer van je bond en strijd je om de titel van ‘Snelste jongensploeg’, ‘Snelste meisjesploeg’, ‘Pechvogel’ en de prijs
voor ‘Originaliteit’. Zeker niet voor mietjes!

-

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je animatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van animator.

Inschrijven kan van 2 september 2019 tot en met 1 november 2019.