Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Noordzeegouw
-

Tijdens de Paascursus krijg je de keuze tussen vijf verschillende animatorcursussen. Elke cursus heeft zijn specifieke insteek. Zo werken we bij de Kaboutercursus bijvoorbeeld meer rond expressie en verhaal, terwijl de focus bij de Knapen en Jonghernieuwers meer op het openluchtleven ligt. Onmisbaar voor wie binnenkort leiding wordt, of dat net is geworden.

KSA Noordzeegouw
-

De Paascursus Hoofdanimator is er voor wie net dat tikkeltje meer wil te weten komen of voor wie in de toekomst een extra engagement in zijn bond wil opnemen. Je leert er onder andere bij over het motiveren van je leidingsploeg, het gemeentelijk jeugdbeleid, vergaderen, alcohol- en drugsbeleid en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

KSA Limburg

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je animatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van animator.

Inschrijven kan van 1 januari 2020 tot en met 22 maart 2020.

KSA Limburg

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je hoofdanimatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van 'hoofdanimator in het jeugdwerk'.

Inschrijven kan van 1 januari 2020 tot en met 22 maart 2020

KSA Antwerpen - Brabant

Ben jij in de afgelopen drie jaar mee geweest op de cursus BKV (animator) of X-pert (hoofdanimator)?
Heb je je 50 uur stage volbracht met hulp van een stagebegeleider EN heeft je
stagebegeleider op www.mijnkadervorming.be je stage als 'geslaagd' aangeduid?
En hebben jullie het trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'?
Dan is het evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest kan ontvangen!

Later komen of vroeger doorgaan is niet toegestaan. Je moet het aantal vormingsuren gevolgd hebben! Anders wordt je deelname ongeldig verklaard.

DEADLINE INSCHRIJVINGEN: 22 maart 2020

KSA West
KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg
-

X-pert is de jaarlijkse hoofdanimatorcursus georganiseerd door KSA Limburg en KSA Antwerpen-Brabant. Tijdens de cursus worden op een speelse manier enkele hete hangijzers binnen de jeugdbeweging behandeld: communicatie, groepsdynamica, het opbouwen van een netwerk, activiteiten voor +16’ers, vergaderen, seksualiteit in de groep… Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan. Bovendien nemen we samen de sterke punten en werkpunten van je groep onder de loep. We passen alles heel concreet toe, om zo tot een plan te komen om je groep op te tillen naar een hoger niveau.

Inschrijven kan van 1 september 2019 tot 15 maart 2020

KSA Oost-Vlaanderen
-

Op deze animatorcursus leer jij de kneepjes van het leiding zijn. Leid(st)er zijn is een serieus engagement, dat doe je niet zomaar. Spelenderwijs leer je enorm veel bij, en bovendien maak je vrienden voor het leven. Een must voor alle leiding!

KSA West
-
KSA Oost-Vlaanderen KSA West
-
De cursus 'hoofdanimator' maakt van jou een KSA-kenner op alle vlakken. Zelfs leid(st)ers die geen groepsleid(st)ers willen worden, kunnen hier een stevige basis aan nuttige informatie krijgen.
Kostprijs: €140