Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg
-
stoelendans

X-pert is onze jaarlijkse hoofdanimatorcursus. Tijdens de cursus worden op een speelse manier enkele hete hangijzers binnen de jeugdbeweging behandeld: communicatie, groepsdynamica, het opbouwen van een netwerk, activiteiten voor +16’ers, vergaderen, seksualiteit in de groep… Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan. Bovendien nemen we samen de sterke punten en werkpunten van je groep onder de loep. We passen alles heel concreet toe, om zo tot een plan te komen om je groep op te tillen naar een hoger niveau.

Ben jij meegeweest op cursus Animator of Hoofdanimator? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Noordzeegouw
-

Tijdens de Paascursus krijg je de keuze tussen vijf verschillende animatorcursussen. Elke cursus heeft zijn specifieke insteek. Zo werken we bij de Kaboutercursus bijvoorbeeld meer rond expressie en verhaal, terwijl de focus bij de Knapen en Jonghernieuwers meer op het openluchtleven ligt. Onmisbaar voor wie binnenkort leiding wordt, of dat net is geworden.

KSA Noordzeegouw
-

De Paascursus Hoofdanimator is er voor wie net dat tikkeltje meer wil te weten komen of voor wie in de toekomst een extra engagement in zijn bond wil opnemen. Je leert er onder andere bij over het motiveren van je leidingsploeg, het gemeentelijk jeugdbeleid, vergaderen, alcohol- en drugsbeleid en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

KSA Oost-Vlaanderen
-

Op deze animatorcursus leer jij de kneepjes van het leiding zijn. Leid(st)er zijn is een serieus engagement, dat doe je niet zomaar. Spelenderwijs leer je enorm veel bij, en bovendien maak je vrienden voor het leven. Een must voor alle leiding!

-
Tijdens onze animatorcursus leer je als Simmer, +16'er en (eerstejaars)leiding alles over spel en activiteiten. De ideale voorbereiding op het leid(st)erschap.
Adres: Hoogveld 4, Zedelgem
Kostprijs: €140
KSA Oost-Vlaanderen KSA West
-
De cursus 'hoofdanimator' maakt van jou een  KSA-kenner op alle vlakken. Zelfs leid(st)ers die geen groepsleid(st)ers willen worden, kunnen hier een stevige basis aan nuttige informatie krijgen.
Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 8, 8900 Ieper
Kostprijs: €140
-
leiding met attest

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je animatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van animator.

KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg
-
collage groepsfoto's

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je hoofdanimatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van hoofdanimator.

-
Het evaluatiemoment voor animatoren is de laatste stap die een cursist moet nemen om zijn/haar attest te behalen.
Adres: Hoogveld 4, Zedelgem
Kostprijs: gratis