kampvuurfoto

Word KSA'er

18 november 2024

Een KSA-groep in mijn buurt

Zoek een KSA-groep in jouw buurt via onze kaart! 

Achter elke groep staat een gemotiveerde leidingsgroep die voor hun leden leeftijdsgerichte activiteiten en evenementen organiseert. Die leidingsgroepen werken zelfstandig en maken zelf beslissingen over hun eigen KSA-groep. Daarbij kunnen ze uiteraard op de steun rekenen van ‘de koepel’, een organisatie van KSA op provinciaal niveau die de regionale groepen ondersteunt. 

Elke KSA-groep is uniek en voert zijn eigen beleid. Sommige groepen hebben een ander uniform of zelfs een andere naam. We laten even zien op welke vlakken onze groepen overeenkomen:  

  • Elke groep komt op woensdag, zaterdag of zondag samen, voor een twee- of drietal uurtjes plezier en vriendschap. 
  • De meeste groepen dragen een uniform. De basis van ons uniform is een blauw hemd en een das die in vijf kleurencombinaties beschikbaar is. 
  • De leeftijdsgroepen zijn meestal onderverdeeld per twee jaar. 
  • Hét hoogtepunt van elke groep is het jaarlijkse kamp. 
  • Elke groep zorgt voor een boeiende mix van avontuur, dikke fun, zot amusement en heel veel vriendschap! 

 

Ben je overtuigd en wil jij KSA’er worden? Bekijk via onze kaart welke groep zich in jouw buurt bevindt en word lid! 

Lidgeld

Wanneer je zeker bent dat je lid wilt worden, kan je je definitief inschrijven en zal je lidgeld  moeten betalen. Het bedrag dat je moet betalen, kan van groep tot groep verschillen. Plaatselijke groepen geven dat lidgeld dan aan KSA Nationaal om jou in te schrijven. De inschrijvingen gebeuren in Digit, het ledenadministratieprogramma van KSA. 

Hoe moet ik me inschrijven? 

Je kan je enkel inschrijven via je eigen KSA-groep. (Je kan niet rechtstreeks inschrijven via KSA Nationaal.) Je zal waarschijnlijk een korte vragenlijst moeten invullen zodat je definitief kan ingeschreven worden als KSA’er. Voor meer informatie kan je terecht bij de leiding van jouw groep.  
Je plaatselijke groep schrijft je in bij KSA Nationaal via Digit, het ledenadministratieprogramma van KSA .

Waar gebruiken we dat lidgeld voor? 

  • Een tweemaandelijks of driemaandelijks tijdschrift (afhankelijk van de leeftijd). 
  • Een persoonlijke lidkaart. 
  • Een mouwschildje met het jaarthema. 
  • Ledenpolis: verzekering voor lichamelijke ongevallen, loonverlies, rechtsbijstand en burgerlijke aansprakelijkheid. 
  • Een grote dosis plezier! 

Plaatselijke groepen betalen aan KSA Nationaal lidgeld voor de inschrijving van hun leden. De inschrijvingen gebeuren in Digit, het ledenadministratie van KSA.
Plaatselijke groepen zijn vrij om het eigen lidgeld te bepalen.

In het lidgeld van KSA Nationaal is inbegrepen:

  • Een tweemaandelijks of viermaandelijks tijdschrift (afhankelijk van de leeftijd).
  • Een digitale lidkaart.
  • Een jaarthemamouwschildje.
  • Ledenpolis: verzekering voor lichamelijke ongevallen, loonverlies, rechtsbijstand en burgerlijke aansprakelijkheid.
  • Een grote dosis plezier!

Hoe inschrijven?

Inschrijven gebeurt via de plaatselijke groep, je kan niet rechtstreeks inschrijven via KSA Nationaal. Je plaatselijke groep schrijft je in bij KSA Nationaal via Ravot, het ledenadministratieprogramma van KSA.

Uniform

Waaruit bestaat het KSA-uniform? 

De basis van het KSA-uniform bestaat uit een blauwe, rode of oranje das. Daarbij kunnen leden ook een hemd, hoodies, t-shirts of zelfs voetbalkousen van KSA dragen. Naast uniformstukken en bewegingskledij vind je ook heel wat KSA-gadgets terug in onze webshop! 

Het KSA-hemd kan gepersonaliseerd worden met verschillende mouwschildjes. Er is een mouwschildje per leeftijdsgroep en per jaarthema. Het mouwschildje van het jaarthema (en de lidkaart) krijg je nadat je ingeschreven bent. Op verschillende KSA-initiatieven wordt een mouwschildje uitgedeeld en ook provinciale werkkringen kunnen hun eigen mouwschildjes hebben. Een ervaren KSA’er kan al snel schitteren met een heleboel mouwschildjes op hun/haar/zijn hemd.  

Waar koop ik een uniform? 

Je kunt alle officiële uniformstukken aankopen via onze webshop. Bij verschillende kledingstukken vind je een maattabel terug onder ‘Help, welke maat moet ik bestellen?’. Ben je niet helemaal zeker welke maat de juiste is? Dan kan je bij de verschillende provinciale secretariaten terecht om KSA-kledij te passen of te bekijken. Bekijk vooraf zeker de openingsuren van het secretariaat in de buurt via onze website.