Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Antwerpen - BrabantKSA LimburgKSA Oost-VlaanderenKSA NoordzeegouwKSA West

Een week kan bij momenten zo verschrikkelijk lang duren. Voor al die KSA-leid(st)ers die ook tijdens de week al graag eens in jeugdbewegingssferen vertoeven is er KSA Student: een avond door KSA'ers, voor KSA'ers. Leef je als leiding nog eens uit in jouw studentenstad! 

KSA Noordzeegouw
-
KSA Limburg
-

BKV is de jaarlijkse animatorcursus van KSA Limburg. Spelenderwijs leer je er om leiding te zijn in jouw KSA-groep. Spellen maken, belonen, contact met ouders... zijn voor jou niet meer vreemd na deze week. Wacht niet langer om je in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt. 

KSA Nationaal
-
KSA Nationaal
-

Jaarlijks organiseren we vormingsavonden rond een paar centrale thema’s voor onze leid(s)ters en medewerkers. We kiezen thema’s die van pas kunnen komen in je algemene werking en thema’s waarvan we merken dat er vragen rond binnenkomen en interesse rond bestaat. Per avond kan je één sessie kiezen om bij te wonen. Het is volledig gratis. Je wordt steeds verwacht vanaf 19u. Om 21u30 worden de sessies afgerond en aansluitend volgt een barmoment.

KSA West
-
Samen met Jimmers van verschillende plaatselijke groepen trekken we er een weekend op uit!
Kostprijs: €40
KSA Nationaal

Naar tweejaarlijkse traditie organiseren we op zaterdag 13 maart 2021 de vijfde editie van ons Groepsleidingscongres. Dat is hét moment om je stem te laten horen over thema’s waar we willen op inzetten en mee de toekomst van KSA te bepalen. We gebruiken de input die jullie die dag geven om ons beleid en onze ondersteuning de komende jaren vorm te geven. Bovendien kan je je die dag laten inspireren door leid(st)ers van andere KSA-groepen uit heel Vlaanderen en experten in allerlei thema’s.

Schrijf 13 maart dus al zeker in je agenda, we nodigen jou graag uit in het Vlaams Parlement in Brussel! Inschrijven kan via https://digit.ksa.be/activities/8088.

KSA Antwerpen - BrabantKSA Limburg
-

X-pert is de jaarlijkse hoofdanimatorcursus georganiseerd door KSA Limburg en KSA Antwerpen-Brabant. Tijdens de cursus worden op een speelse manier enkele hete hangijzers binnen de jeugdbeweging behandeld: communicatie, groepsdynamica, het opbouwen van een netwerk, activiteiten voor +16’ers, vergaderen, seksualiteit in de groep… Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan. Bovendien nemen we samen de sterke punten en werkpunten van je groep onder de loep. We passen alles heel concreet toe, om zo tot een plan te komen om je groep op te tillen naar een hoger niveau.

Inschrijven kan, zolang er vrije plaatsen zijn, tot en met 20 augustus 2020

KSA Noordzeegouw
-

Tijdens de Paascursus krijg je de keuze tussen vijf verschillende animatorcursussen. Elke cursus heeft zijn specifieke insteek. Zo werken we bij de Kaboutercursus bijvoorbeeld meer rond expressie en verhaal, terwijl de focus bij de Knapen en Jonghernieuwers meer op het openluchtleven ligt. Onmisbaar voor wie binnenkort leiding wordt, of dat net is geworden.

KSA Noordzeegouw
-

De Paascursus Hoofdanimator is er voor wie net dat tikkeltje meer wil te weten komen of voor wie in de toekomst een extra engagement in zijn bond wil opnemen. Je leert er onder andere bij over het motiveren van je leidingsploeg, het gemeentelijk jeugdbeleid, vergaderen, alcohol- en drugsbeleid en seksueel grensoverschrijdend gedrag.