Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Nationaal

Naar tweejaarlijkse traditie organiseren we op zaterdag 9 maart 2024 de zesde editie van ons Groepsleidingscongres. Dat is hét moment om je stem te laten horen over thema’s waar we willen op inzetten en mee de toekomst van KSA te bepalen.

We gebruiken de input die jullie die dag geven om ons beleid en onze ondersteuning de komende jaren vorm te geven. Bovendien kan je je die dag laten inspireren door leiding van andere KSA-groepen uit heel Vlaanderen en experten in allerlei thema’s.

KSA NationaalKSA Antwerpen - BrabantKSA LimburgKSA Oost-VlaanderenKSA NoordzeegouwKSA West
-

Een week kan bij momenten zo verschrikkelijk lang duren. Voor al die KSA-leiding die ook tijdens de week al graag eens in jeugdbewegingssferen vertoeven is er KSA Student: een avond door KSA'ers, voor KSA'ers. Leef je als leiding nog eens uit in jouw studentenstad! 

KSA Nationaal
-

Een week kan bij momenten zo verschrikkelijk lang duren. Voor alle leiding die ook tijdens de week al graag eens in jeugdbewegingssferen vertoeft, is er KSA Student: een avond door KSA'ers, voor KSA'ers. Leef je als leiding nog eens uit in jouw studentenstad! 

KSA Nationaal
-

Kabelbanenweekend is een onvergetelijke weekend waar je leert hoe je een kabelbaanactiviteit opzet en begeleidt. Veilig werken in de hoogte is een vervolgcursus op de kabelbanencursus waar de focus ligt op hoogtesituaties in jeugdbewegingsverband. Beide weekends een must do voor avontuurlijke KSA'ers!

KSA West
-
KSA Antwerpen - BrabantKSA Limburg
-

X-pert is de jaarlijkse hoofdanimatorcursus georganiseerd door KSA Limburg en KSA Antwerpen-Brabant. Tijdens de cursus worden op een speelse manier enkele hete hangijzers binnen de jeugdbeweging behandeld: communicatie, groepsdynamica, het opbouwen van een netwerk, activiteiten voor +16’ers, vergaderen, seksualiteit in de groep… Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan. Bovendien nemen we samen de sterke punten en werkpunten van je groep onder de loep. We passen alles heel concreet toe, om zo tot een plan te komen om je groep op te tillen naar een hoger niveau.

Inschrijven kan (zolang er plaatsen zijn) vanaf 1 september 2023 tot 10 maart 2024.

KSA Oost-VlaanderenKSA NoordzeegouwKSA West
-
De cursus 'hoofdanimator' maakt van jou een KSA-kenner op alle vlakken. Zelfs leiding die geen groepsleiding willen worden, kunnen hier een stevige basis aan nuttige informatie krijgen.
Kostprijs: €155
KSA Oost-Vlaanderen
-

Op deze animatorcursus leer jij de kneepjes van het leiding zijn. Leid(st)er zijn is een serieus engagement, dat doe je niet zomaar. Spelenderwijs leer je enorm veel bij, en bovendien maak je vrienden voor het leven. Een must voor alle leiding!

KSA West
-
Tijdens onze animatorcursus leer je als Simmer, +16'er en (eerstejaars)leiding alles over spel en activiteiten. De ideale voorbereiding op het leid(st)erschap.
Adres: Hoogveld 4, Zedelgem
Kostprijs: €155
KSA Noordzeegouw
-

De Paascursus Hoofdanimator is er voor wie net dat tikkeltje meer wil te weten komen of voor wie in de toekomst een extra engagement in zijn bond wil opnemen. Je leert er onder andere bij over het motiveren van je leidingsploeg, het organiseren van grote evenementen, crisissituaties, alcohol- en drugsbeleid, seksueel grensoverschrijdend gedrag en zo veel meer.