Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg KSA Oost-Vlaanderen KSA Noordzeegouw KSA West

Trek je uniform aan om naar school of het werk te gaan, want Dag van de Jeugdbeweging is dé feestdag van alle jeugdbewegingen. Overal worden er acties opgezet om jullie engagement te vieren, en wij doen mee! Wij nodigen namelijk elke KSA'er uit om tijdens de middag een gratis frietje te eten met ons.

KSA Nationaal

Oud-ledendag in Antwerpen

In navolging van de oud-ledendag in Brussel vorig jaar, bezoeken we dit jaar Antwerpen.

In het weekend van de dag van de Jeugdbeweging willen we ook wat nostalgisch wezen voor de oud-KSA'ers. Dit jaar brengen we oud-KSA'ers samen in het centrum van Antwerpen voor een leuke, culturele stadswandeling met afsluiter op een gezellige locatie om met elkaar herinneringen op te halen van onze periode bij de KSA, VKSJ, KSJ of Roodkapjes. Alle oud-leden van KSA en sympathisanten zoals gezinsleden zijn van harte welkom maar we richten ons deze editie vooral op oud-ledengroepen en oud-medewerkers van regio Antwerpen-(Brabant).

Ben jij meegeweest op animatorcursus? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Antwerpen - Brabant
-

BKV is onze jaarlijkse animatorcursus waarmee je het attest ‘Animator in het Jeugdwerk’ kan behalen.
Inschrijven kan van 1 augustus tot 6 Oktober.

KSA Noordzeegouw

In het holst van de nacht een uitdagende en verrassende commandotocht lopen doorheen de Vlaamse velden, dat moet zowat de samenvatting zijn van de Noordzeegouwtrophy. In kleine teams verdedig je de eer van je bond en strijd je om de titel van ‘Snelste jongensploeg’, ‘Snelste meisjesploeg’, ‘Pechvogel’ en de prijs
voor ‘Originaliteit’. Zeker niet voor mietjes!

-

Het Evaluatiemoment is de 3e en laatste stap in je animatortraject. Na deze (verplichte) vorming van 4u, behaal je het attest van animator.

Inschrijven kan van 2 september 2019 tot en met 1 november 2019.

Ben jij in de afgelopen drie jaar mee geweest op cursus animator BKV?
Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider?
En hebben jullie het trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'?
Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest kan ontvangen!

KSA Noordzeegouw
-

KSA Noordzeegouw organiseert een evaluatiemoment voor iedereen die de laatste drie jaar Paascursus (2017, 2018 of 2019) én hun stage (50u) tot een goed eind hebben gebracht. Dit is het derde luik voor het behalen van het (hoofd)animatorattest. Als je dit evaluatiemoment succesvol afrondt, dan ben je officieel animator of hoofdanimator in het jeugdwerk.

KSA Nationaal
-

Jaarlijks organiseren we vormingsavonden rond een paar centrale thema’s voor onze leid(s)ters en medewerkers. We kiezen thema’s die van pas kunnen komen in je algemene werking en thema’s waarvan we merken dat er vragen rond binnenkomen en interesse rond bestaat. Per avond kan je één sessie kiezen om bij te wonen. Het is volledig gratis. Je wordt steeds verwacht vanaf 19u. Om 21u30 worden de sessies afgerond en aansluitend volgt een barmoment.