Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)

Ben jij meegeweest op cursus Animator (Kits of Expies)? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Antwerpen - Brabant KSA Limburg KSA Oost-Vlaanderen KSA Noordzeegouw KSA West

Een week kan bij momenten zo verschrikkelijk lang duren. Voor al die KSA-leid(st)ers die ook tijdens de week al graag eens in jeugdbewegingssferen vertoeven is er KSA Student: een avond door KSA'ers, voor KSA'ers. Leef je als leiding nog eens uit in jouw studentenstad! 

KSA Limburg
-

BKV is de jaarlijkse animatorcursus van KSA Limburg. Spelenderwijs leer je er om leiding te zijn in jouw KSA-groep. Spellen maken, belonen, contact met ouders... zijn voor jou niet meer vreemd na deze week. Wacht niet langer om je in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt. 

KSA Nationaal
-

Jaarlijks organiseren we vormingsavonden rond een paar centrale thema’s voor onze leid(s)ters en medewerkers. We kiezen thema’s die van pas kunnen komen in je algemene werking en thema’s waarvan we merken dat er vragen rond binnenkomen en interesse rond bestaat. Per avond kan je één sessie kiezen om bij te wonen. Het is volledig gratis. Je wordt steeds verwacht vanaf 19u. Om 21u30 worden de sessies afgerond en aansluitend volgt een barmoment.

KSA Nationaal
-

In februari is er een extra editie van de Instructeurcursus. Deze gaat door in twee delen:
- 14 tot 16 februari 2020 @ De Wingerd (Oude Heerweg 109, 9160 Lokeren)
- 26 februari tot 1 maart 2020 @De Blije Alpaca (Hulsdongenstraat 4, 9160 Lokeren)

Op deze cursus verdiepen ervaren en toekomstige cursusgevers zich in de verschillende aspecten van het cursusgeven.
We doen dit vooral al doende en wisselen bruikbare ideeën uit.

KSA Limburg
-

De Provinciale Fuif is de fuif voor alle Limburgse KSA-groepen die naar gewoonte doorgaat in de Forty Five in Hasselt!

Ben jij meegeweest op cursus Animator of Hoofdanimator? Heb je 50u stage volbracht met hulp van een stagebegeleider? En is je trajectboekje ingevuld voor het onderdeel 'stage'? Dan is een evaluatiemoment bijwonen de laatste stap voor je je attest ontvangt!

KSA Nationaal
-

KSA nodigt elke twee jaar, als er geen Groepsleidingscongres is, alle (beleids-) medewerkers uit op het NARlement. Als deelnemer is deze tweedaagse dé kans bij uitstek om mee te beslissen over de toekomst van de beweging. Er is ook tijd om kennis te maken met geëngageerde medewerkers van KSA. Boeiend en leuk tegelijk!

Save the date: 13-14/03/2019
-

Kabelbanenweekend is een onvergetelijke weekend waar je leert hoe je een kabelbaanactiviteit opzet en begeleidt. Veilig werken in de hoogte is een vervolgcursus op de kabelbanencursus waar de focus ligt op hoogtesituaties in jeugdbewegingsverband. Beide weekends een must do voor avontuurlijke KSA'ers!