Kalender

Leeftijdsgroep(en)
Werkkring(en)
KSA Limburg
-
KSA Noordzeegouw
-

Houd je van de geur van verbrand rubber?
Droomde je er altijd al van om die ene KSA te verpletteren?
Word jij de driftkampioen van Noordzeegouw?
Lights out, and away we go!

KSA West
-

Velkro is een initiatief voor leiding en +16'ers die het kind nog eens in hen naar boven willen laten komen.

Locatie: Gent

Prijs: 6 euro

KSA Nationaal
-

Kabelbanenweekend is een onvergetelijke weekend waar je leert hoe je een kabelbaanactiviteit opzet en begeleidt. Veilig werken in de hoogte is een vervolgcursus op de kabelbanencursus waar de focus ligt op hoogtesituaties in jeugdbewegingsverband. Beide weekends een must do voor avontuurlijke KSA'ers!

KSA NationaalKSA Antwerpen - BrabantKSA LimburgKSA Oost-VlaanderenKSA NoordzeegouwKSA West

Trek je uniform aan om naar school of het werk te gaan, want Dag van de Jeugdbeweging is dé feestdag van alle jeugdbewegingen. Overal worden er acties opgezet om jullie engagement te vieren, en wij doen mee! Wij nodigen namelijk elke KSA'er uit om tijdens de middag een gratis frietje te eten met ons. Neem je Gamel mee!

KSA Antwerpen - Brabant
-

BKV is onze jaarlijkse animatorcursus waarmee je het attest ‘Animator in het Jeugdwerk’ kan behalen.

KSA Noordzeegouw

In het holst van de nacht een uitdagende en verrassende commandotocht lopen doorheen de Vlaamse velden, dat moet zowat de samenvatting zijn van de Noordzeegouwtrophy. In kleine teams verdedig je de eer van je bond en strijd je om de titel van ‘Snelste jongensploeg’, ‘Snelste meisjesploeg’, ‘Pechvogel’ en de prijs
voor ‘Originaliteit’. Zeker niet voor mietjes!

KSA West
-

Openluchtleven (of kortweg OL) krijgt bij veel KSA-groepen een centrale plaats. Terecht, want OL, dat is kamperen, sjorren, op avontuur gaan, zelfkook … en dat met veel respect voor onze natuur. Ook bij KSA West zit OL in het DNA! Dat bewijzen we graag door jullie op 11 november uit te nodigen voor ... OL-TEGOARE!

KSA Nationaal
-

Jaarlijks organiseren we vormingsavonden rond een paar centrale thema’s voor onze leiding en medewerkers. We kiezen thema’s die van pas kunnen komen in je algemene werking en thema’s waarvan we merken dat er vragen rond binnenkomen en interesse rond bestaat. Per avond kan je één sessie kiezen om bij te wonen. Boost gaat door in de studentensteden en is volledig gratis. Je wordt steeds verwacht vanaf 19u. Om 21u30 worden de sessies afgerond en aansluitend volgt een barmoment.

KSA Nationaal
-

KSA nodigt elke twee jaar, als er geen Groepsleidingscongres is, alle (beleids-) medewerkers uit op het NARlement. Als deelnemer is deze tweedaagse dé kans bij uitstek om mee te beslissen over de toekomst van de beweging. Er is ook tijd om kennis te maken met geëngageerde medewerkers van KSA. Boeiend en leuk tegelijk!