Ieder z’n KSA 

Stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden heten of elke dag hetzelfde zouden eten. Wat zou de wereld saai zijn als iedereen een jeansbroek droeg en als de radio steeds maar weer dat ene liedje draaide. Een KSA-groep met alleen maar Annekes of een leidingsgroep vol Danny’s. Dat zou een toch al te gek en te eentonig zijn.

Diverse jeugdbeweging

Iedereen is anders, dat wist je wel. Maar dat anders zijn geweldig is, had je het zo ook al bekeken? KSA onderstreept de meerwaarde van een diverse jeugdbeweging. Daarom richten we ons tot alle kinderen en jongeren die willen meespelen, zonder onderscheid van welke aard dan ook. Kinderen en jongeren, elk met een eigen verhaal. Sofie zit in een rolstoel. Ahmed wil één keer per jaar vasten. Joris heeft een oogje op Jan. De ouders van Glenn kunnen het kampgeld moeilijk betalen. Zouden zij om al die redenen niet kunnen meespelen?

Diversiwatte?

Diversiteit betekent ver-scheiden-heid. Toch heeft dit beestje niets met ‘scheiden’ te maken en juist wel met samenbrengen. In KSA willen we alle kinderen en jongeren samenbrengen om zich samen uit te leven.

Zoeken tot de puzzel past

Iedereen is uniek. We hebben allemaal wel iets wat ons anders maakt dan anderen: ros krulhaar, een donkere huid, flaporen, een dikke kont en ga zo maar even door. Maar dat is toch de max!? Behalve die dikke kont, heeft Sofie misschien ook wel een niet te evenaren zangtalent. En Robbe hoort niet goed, maar kan als de beste vlotten bouwen. Speel allemaal je troeven uit, bij ons kan ieders talent aan bod komen. In KSA kom je met alle soorten kinderen en jongeren in aanraking. Dat kan heel verrijkend zijn. Toch zullen er evengoed problemen of wrijvingen opduiken. KSA kiest misschien wel bewust niet voor de gemakkelijkste weg. Onze uitdaging is tegen de stroom in te roeien. We roepen alle groepen op om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen om zo alle puzzelstukjes te doen passen! Iedereen een plaatsje geven in een hechte KSA-groep, daar gaan wij voor! Ondanks de verschillen zijn alle mensen gelijk(waardig). Hoe divers je groep ook is, na een namiddag ravotten bij KSA staat daar toch steeds die bonte mix van blije gezichten en vuile knieën. Door te focussen op de gelijkenissen tussen mensen, vervagen verschillen. Samen spelen, samen lachen wordt dan zoveel makkelijker.

Hupsakee!

Schreeuw het van de daken dat alle kinderen, ja ALLE kinderen, welkom zijn. Sla de handen in elkaar en kijk eens over het muurtje bij de buren. Probeer een activiteit in elkaar te boksen waarbij je de kinderen van die ene wijk uitnodigt. Speel een voetbalmatch op het plein met de jongeren die daar ook net een balletje wilden komen trappen. Organiseer een speldag i.s.m. een vereniging of centrum uit de buurt. Of verzin zelf een originele actie. Gelijk wat, maar durf de uitdaging aangaan! Steek die KSA-koppen bij elkaar en maak er een kleurrijk jaar van, in bont gezelschap!